Vi u ulozi Nacelnika Opcine Zavidovici

Aktuelna zbivanja u gradu..

Vi u ulozi Nacelnika Opcine Zavidovici

PostPostao/la Samir_ » 07 lip 2010, 19:39

Cijenjeni sugrađani a jos cijenjenije sugrađanke,

Postavite sebe u ulogu načelnika opcine Zavidovici, sa mandatom od 4 godine. Sta bi ste konkretno uradili, na poboljsanju opcenite slike zivota u gradu. Odgovarati sto je moguce konkretnije, sa konkretnim prijedlozima i stavovima!? Uređenje infrastrukture, socijalne politike, radijski televizijski emisija.. Vjerujte, a kao i sto sami znate, ima se ovdje mnogo cega uraditi.. Bujrum..

Imate na raspolaganju 8.900.000 KM na raspolaganju, koliko iznosi opcinski budzet! (Nesluzbeno)

P.S. Prijedlog adminu da postavu ovu temu kao novost na portalu, kako bi se sto vise raje ukljucilo u diskusiju!!
Samir_

Re: Vi u ulozi Nacelnika Opcine Zavidovici

PostPostao/la Gost » 05 srp 2010, 14:31

dao bi ostavku na licu mjesta :)
Gost

PostPostao/la caco » 19 srp 2010, 17:06

Hmmmm pa neznam, mislim, na tome inace radi dosta vise ljudi, bar bi trebalo, tako da je tesko kao pojedinac sada nes konkretno planirati... Ono sto ja mogu reci jeste da me zivciraju ovi glupi standardni: krpanje cesta, asfaltiranje, sredjivanje parkova i obala. Mislim da bi to trebalo biti po "defaultu" sređeno a ne kao neki bonus...

Mene zanima naprimjer zasto mi nemamo, neznam kako se tacno zove, nesto kao ekonomska zona, gdje bi se ljudima, koji imaju sredstva ili plan, dalo neko zemljiste i uvele komunalije po nekoj promotivnoj cijeni, a za uzvrat on mora zaposliti npr. minimalno 10 ljudi.. Vidjao sam da se takvo nesto radi u drugim gradovima i mislim da je to dobra ideja.. Eto za pocetak :)
caco

PostPostao/la šetač » 23 srp 2010, 07:32

1. Isključio bi se iz stranke i načelnik ne treba da bude ni u jednoj stranci, jer je on načenlik svih građana, a ne samo načelnik trenutno SDA stranke i njenih simpatizera. Takođe, svaki zaposlenik u općini bi morao napustiti stranke, jer su oni u službi svih građana, a ne svojih partijskih drugova. Mogu bitio simpatizeri, ali aktivni članovi - NIKAKO.
2. Kao gradonačelnik, bi pokušao da "vratim" u Zdiće naše specijaliste doktore koji su otišli u susjedne gradove, kao i naše poduzetnike koji su "pobjegli" iz naše općine negdje gdje imaju "bolje uslove". U razgovoru sa njima pitati te ljude, zašto su otišli, šta ih je opredijelilo da odu u drugi gradi, pod kojim uslovima bi se vratili i to im obezbijedio.
3. Našu dijasporu bi pokušao "vratiti" u rodni grad, i stimulisat ih da počnu svoj biznis ovdje.
4. Ukinuo bi nekoliko pravilnika koji su diskriminirajući za neke kategorije stanovništva (npr. pravilnik o parkinzima i naplati parkinga, gdje se diskriminiraju svi ostali zaposlenici, a radnici općine su oslobođeni plaćanja - to je diskriminacija ostalih itd.).
5. Više bi bilo neformalnih sastanaka i druženja, bez pederluka, ceremonija i dr.
6. Oformio bi savjetodavna tijela koje bi bila organizovana za sve generacije (penzionere, radni narod, neradni narod, studenti, učenici, djeca,...) koji bi na neformalnim sastancima iznosili ideje šta bi bilo dobro uraditi za konkretnu skupinu, a time i za cijelu općinu.
7. tražio bi odgovornost svojih uposlenika!
8. o ostalom ću kad budem ja naš NAČELNIK, ima bogami dosta posla, nema se kad ovo pisat, valja radit!
šetač

PostPostao/la BBB » 23 srp 2010, 11:31

Sramota je da načelnik općine ne prošeta ponekad svojim gradom(osim užeg centra) i svojim očima vidi nedostatke.
Sramota je da se pojedinim "privrednicima" načelnik opštine spusti na koljena za šaku dolara(eura).
Inspekcije ne rade svoj posao a načelnika briga za to.
U Zavidovićima se ne živi od cvijeća i uređene obale Bosne,i ovdje je potreban novac za preživljavanje.
Šminkanje grada u predizbornoj godini i bacanje prašine u oči biračima je više proziran i otrcan fazon.
Hvaliti se sa urađeni poslovima i ubirati zasluge za ono što nas i onako sleduje,jer mi to plaćamo masno.
Arogancija načelnika prema samom sebi pa onda prema svim ostalim.
Nažalost,ovdje se nenormalne stvari smatraju normalnima.
Ali,ne smeta meni što pišaju po nama,nego što nas ubjeđuju da pada kiša!

Doći će dana kada će i ovaj grad progledati jednim drugim očima i vidjeti čarobni svijet koji se krije iza sivih oblaka.

Volim Zavidoviće!!!
BBB

PostPostao/la ostali » 25 srp 2010, 21:03

Ima nacelnik one koji rade za njega pa neka oni iznose ideje-i onako to naplacuju, a ne da mi dajemo ideje a da drugi naplacuju. Uozbiljite se malo? Oni ako nema ideju ima i za takve radno mijesto, ali ono zasigurno nije na mjestu savjetnika/ice nacelnika.
ostali

PostPostao/la MITO » 27 srp 2010, 07:54

POZVAO GLAVNE LOVATORE-"GAZDE", UZEO SVOJU PINKU ZA NAREDNE 4 GODINE DA SE UNAPRIJED OBEZBIJEDIM, A ONI DA MOGU KO I DOSADA RADITI ŠTA HOĆE I KAKO HOĆE. KO J... GRAĐANE, KAD SU LUDI PA ME IZABRALI.
MITO

PostPostao/la futur » 27 srp 2010, 12:07

Jebo načelnika koji bježi od građana.Hajd' nek' stisne pa organizuje tribinu o problemima i svakodnevnici u gradu-hoće al' malo sutra.
Ovaj narod nezna ama baš ništa i zato im može svako biti predvodnik.
E moj narode,um caruje bolesnički,pokvareni,nedorasli,primitivni.Bunt,ovoj sredini je potreban bunt,protest,demonstracija protiv stanja koje provode SDA-ovske spodobe nepismene seljačke koje koračaju u zgradi općine po tri stepenice jer neznaju da hodaju normalno a kamoli šta drugo.
futur

PostPostao/la vidim » 27 srp 2010, 19:20

da sam načelnik povećo bi svoju plaću koja sada iznosi oko 2500 KM na 4500 KM
poslove bi dao svojim a ne hakijinim jaranima
ni ja ne bih trazio garanciju za izvedene radove tako da mojijarani mogu svake godine krpiti iste rupe
za savjetnika bi uzeo jarana Hasu i guro ga u sve komisije da se maloodmori sadašnji hakijin neslužbeni savjetnik i mentor
ni ja ne bi fermo svoju partiju ko ni hakija svoju a svu bi krivici kao i on prebacio na partiju
prodo bi ovo malo sto je ostalo da se proda
kupio stan u sarajevu
i kad se nakupim para podnio ostvku
vidim

PostPostao/la nevidim » 31 srp 2010, 06:22

Kud bolan u Sarajevo dragi komšija vidim??
Ima toliko ljepših gradova na dunjaluku, a ti izabrao Sarajevo!
nevidim

Sljedeća

Natrag na Novosti i tračevi

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.